”Min tand är lös, min tand är lös”

Sitter i Härnösand (har innevecka) och begrundar den svenska grammatiken -riktigt intressant faktiskt! :D Tänk att det finns så fina ord som avdelningsaffix, lexikaliserat och bundna morfem! ;) Tack och lov för Boström och Josefssons Kortfattad svensk språklära-del i boken Vägar till grammatik! :D

Ska läsa liiite till innan jag släcker för kvällen. Imorn fortsätter inmatning av (för mig) nya grammatiska termer. Visste ni förresten att imperfekt är ett förlegat grammatiskt uttryck för svenskans dåtidstempus!? Det ska egentligen heta preteritum för att ha den korrekta benämningen!

Tänk vad mycket jag lär mig -uuunderbart! :D Ha en bra vecka alla goingar!

Jag vet inte om det är våren (eller åtminstone ljusare tider) som gör det… Kan vara så. Men jag känner mig oerhört tacksam!! Tacksam för…

…att kunna plugga och t.o.m få betalt (studiebidrag) för det!! Tänk vilken förmån! Jag kan t.o.m. låna böcker gratis på bibliotek! Det är inte överallt man har sådan lyx tillgänglig för gemene man!

…att tandläkarkvittot gick på +/- 0 sist! Tack vare något bidrag jag fått av någon anledning (typ att jag var under 30 eller nåt…) så kunde jag använda de pengarna till undersökningsavgiften och så hade jag turen (ja, med kvallan på mina tänder så kallar jag det tur!) att inte behöva punga ut mer än några kronor i parkeringsavgift samt bilresan dit och hem. Berätta det för utlänningar och de tappar hakan!

…att jag inte behöver oroa mig för att bli ruinerad på någon skum sjukdom med vårt fina system i samhället där vi istället hjälps åt med skatten. Också det är en förmån vi inte ska förringa i vårt fina land!

…att jag får tillhöra en kristen gemenskap utan att vara orolig för att bli mördad för den skull!

…att jag t.o.m. får betalt när jag är hemma med barnen! Fatta vilken grej!! Föräldrapenning är också en otrolig förmån för oss i Sverige!

…att jag kan åka buss och inte behöver vänta till den är full innan den avgår! Och om den blir överfull så är jag ändå garanterad att få åka eftersom det sätts in förstärkningsbuss alternativt taxi. Wow!!

…att det är så rent överallt och inte stinker avlopp runt bostadshus och inne i stan!

Ja, vi har mkt att vara tacksamma för och jag tror att man kan behöva påminna sig om det ibland och inte bara klaga på olika regeringar, orättvisor o.s.v. För visst finns det tråkigheter men faktum är att de flesta av oss har det faktiskt väldans bra! :D